Прасетата и тортите нямат много общи неща, докато не се намеси артистичната човешка ръка. Представяме ви една идея за лесен десерт с атрактивно оформление, който понякога има и скрито послание. Това сладко изкушение може да бъде приготвено в множество различни варианти и нюанси на вкуса, но основната декорация е една. Независимо дали ще работите с готови продукти или сами ще подготвите съставните части, най-важното е да имате тъмен шоколад и розов захарен фондан.

Необходими продукти:


Артистична торта "Прасета в калта"

Готови или домашно приготвени блатове по избор; крем за слепване и пълнеж; течен шоколад за заливка, розов захарен фондан; шоколадови блокчета или пурички (за ограда на „кочинката“), панделка.

Начин на изработка:

От розов фондан или бял, оцветен с натурална сладкарска боя, подгответе елементите за „свинските“ декорации. Слепете блатовете с избрания крем, а най-отгоре залейте с размекнатия на водна баня шоколад, в който после поставете прасенцата. Ако заливате с готов течен шоколад е желателно да го смесите с няколко блокчета млечен, за по-добра консистенция. Поставете „оградата“ и я пристегнете с панделката. Оставете да се охлади и изненадайте.