Крем „Горена захар“
Необходими продукти за една доза:

3 яйца
2 с. л брашно
5-6 с. л. захар
2 с. л. вода
2 ч. ч. прясно мляко

Пригответе крема:


Домашна торта с бисквити и крем "Горена захар"
Разделете жълтъците от белтъците в отделни дълбоки съдове. Размийте жълтъците и брашното с малко мляко. Разбъркайте и добавете останалото мляко. В дълбока тенджера или касерола карамелизирайте захарта с водата. Когато карамелът е готов добавете постепенно сместа с яйцата и млякото. В началото карамелът ще се втвърди на дъното. Бъркайте леко и постоянно на умерен огън до сгъстяване и разтапяне на карамела. Не се опитвайте да отлепите карамела – той постепенно ще се разтопи. Отстранете от котлона и разбърквайте от време на време до пълно охлаждане.

Разбийте белтъците с две капки оцет до получаване на пяна. Когато кремът е напълно изстинал, добавете към него разбитите белтъци и разбъркайте до смесване.

За бисквитена торта с крем „Горена захар“ ще са ви необходими доза и половина крем, около 3 пакета бисквити „Закуска“, банани и киви, които перфектно се съчетават с вкуса на карамела и около 500 мл топло, подсладено прясно мляко.

Можете първо да потапяте за секунда бисквитите в млякото и да ги подреждате или леко да ги сиропирате с лъжица, след като са вече подредени – въпрос на избор. Също така, могат да бъдат цели или начупени на малки парчета.

Наредете в тава или поднос ред бисквити (внимателно пресметнете как да разпределите бисквитите от трите пакета, за да ви стигнат), след това ред банани, нарязани на кръгчета и отгоре разнесете крем. Кремът също трябва да се предвиди за три слоя. После още един ред бисквити, върху тях киви, нарязано на четвърт шайби, върху него отново крем. Наредете и последния слой бисквити, отгоре останалия крем и украсете с резени банани и киви. По желание можете да направите и розички със сладкарска сметана или друга украса.

По същия начин можете да приготвите и десерт в купички или чаши, като редувате бисквитка, плодове, крем, а на финала украсете според вашите предпочитания.