Представяме ви няколко интересни и красиви идеи за декорация на тиква. Ефектна и нестандартна есенна украса, подходяща и за Хелоуин.

Един от вариантите е познатата ни вече техника декупаж – апликации с изрязани хартиени елементи (можете да използвате и сухи есенни листа). Друга много артистична идея е оформяне на различни мотиви в кората на тиквата чрез гравиране. За целта, вътрешността трябва да бъде отстранена, за да се използва като фенер с красив ефект при осветяване. Интересни са вариантите с апликации на мъниста и камъни, както и рисунки със златисти бои. Много лесна и красива декорация е поставянето на тиква в черна дантела с красиви орнаменти – елегантна украса за Хелоуин. Друг вариант е да увиете около тиквата разноцветни парчета плат, станиол или специално изплетени одежди. Защо не? Оцветете я в необичайни цветове – лилаво, сребристо или бронз. Можете да превърнете тиквата в естествена ваза, като изрежете част от вътрешността във формата на метален или стъклен съд, който ще поставите в получения отвор и след това подредете цветя с помощта на гъба за аранжиране. Поливате с вода, като периодично трябва да следите за влажността на гъбата.

Със сигурност има още много интересни идеи, които ще се радваме да споделите с нас. Ето и нашите предложения за красива есенна украса с тиква: