BulgarianEnglishFrenchGermanSpanishTurkish
Картини от копчета

В почти всеки дом има ненужни копчета – понякога единични бройки, а понякога твърде много, за да бъдат използвани по предназначение. Ето защо, тук ще представим една креативна идея за алтернативната им, артистична употреба, а именно чрез създаване на оригинално изображение, което да има своето място в интериора. Копчетата могат да бъдат изработени от хиляди различни материали, в безброй цветови комбинации, форми, размери. Всичко, от което има нужда е идея, доза вдъхновение и повече търпение.

За начало е необходима повърхност за бъдещата ни художествена творба. В зависимост от това дали ще се пришиват или залепят с помощта на силикон или лепило, тя може да бъде грундирано платно с подрамка (от магазин за художествени материали), фазер, предварително боядисан с акрилна бяла боя, бяла пластмасова плоскост (не е много стабилно залепянето с топъл силикон, в случая използвайте моментно лепило).

След като се избере повърхността, е необходимо да се маркира контурът, очертанието на картината. Можете да се опитате сами да нарисувате основата, но ако не успеете да се справите използвайте готов шаблон, мотив от тапет или стикер за стена. Трябва относително точна преценка за площта, която могат да покрият наличните копчета. Ето защо, преди същинското начало на работата е добре те да бъдат разстлани в една плоскост, а след това групирани по цвят и размер. Подредете предварително, без прикрепяне цялата композицията. Естествено, в името на изкуството, могат да се закупят, освен ако няма възможност да се съберат от приятели и познати, допълнително количество копчета.

След като има яснота относно изображението и необходимия обем от копчета, се започва с прикрепянето им към избраната повърхност. Ако подходът е чрез пришиване, то степента на сложност се увеличава, но също така и възможностите за корекция. Ако ще бъдат залепяни трябва внимателно, с усет към цвета, да се изпълни със съдържание предварително очертаната форма. Именно в този процес е хубаво да се ангажирани повече членове на семейството, като подобни приложни занимания развиват силно търпението, последователността и редица творчески сетива. Това от своя страна, прави подобна изработка изключително подходяща за деца.

Вашите коментари

3 Коментара за Картини от копчета

  1. Ivelina Petrova казва:

    направихме с моите ученици

  2. Maria Mas казва:

    beautiful & creative!

  3. великолепна идея! ще опитам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

49 + = 55

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.Други публикации

Интериор на селска къща
Няколко идеи за интериора на селската къща. Предстои ви ремонт на старата къща на село ...
Модерната кухня
Няколко красиви предложения за модерната кухня. Тенденциите в съвременните кухни е изчи...
Свещник с дантела
Нежно, романтично и очарователно! Напълно лесен и достъпен начин да украсите обикновен бур...
Артистични декорации за двор и градина
Необикновени артистични идеи за украса на двора и градината. По-голямата част от предст...
Баня в рустикален стил
Банята е едно от най-интимните помещения в дома и като такова то изразява в много голяма с...
Кухня в лилаво
С лекота бихме избрали лилавия цвят като решение в спалнята или дневната. Въпросът е: може...
Тинейджърската стая
Познат ли ви е този проблем – вашето дете не харесва вече стаята си? Намира я за скучна, г...
Традиционен еврейски сладък хляб Хала
Хала(х) (иврит - חלה) е изключително разпространен козуначен хляб, който има много имена и...