Това уникално жилище е разположено на пети, мансарден етаж в сграда, строена в края на 19 в. Заема 87 кв. м, като една съществена част от тях се пада на терасата, което за мансарден апартамент си е един немислим разкош. Интериорът е сполучлива смесица от рустикален и модерен стил, без прекалено много детайли, за които и без друго няма място в таванската действителност. Централно място в дневната заема ъгловата камината, която е едно от най-големите достойнства на интериора. Белият цвят е избран за основен, нещо задължително за малки пространства, като успешно контрастира с тъмния под и бронзовите акценти по мебелите. Кухненската част е достатъчно просторна, като включва и трапезария. Преобладаващо модерният стил на кухненското обзавеждане внася преди всичко функционалност и удобство. Безспорно най-интересната част от жилището е терасата. Дървени облицовки, ковано желязо, камък…И всичко това, в комбинация с прекрасната гледка към града от последния етаж на сграда с век и половина собствена история!

мансарден апартамент с непринуден чар (11) мансарден апартамент с непринуден чар (10) мансарден апартамент с непринуден чар (9)
мансарден апартамент с непринуден чар (8) мансарден апартамент с непринуден чар (7) мансарден апартамент с непринуден чар (6)
мансарден апартамент с непринуден чар (5) мансарден апартамент с непринуден чар (4) мансарден апартамент с непринуден чар (3)
мансарден апартамент с непринуден чар (2) мансарден апартамент с непринуден чар (1) мансарден апартамент с непринуден чар