Това е лесна идея за зимна декорация в градината, особено ако дългоочаквания сняг при вас се бави. С повторната употреба на старите гуми, можете да създадете освен бюджетна коледна украса за двора, но да включите и най-малките в това начинание. Необходими са ви само няколко стари гуми и други подръчни средства за допълнителното оформяне.

Начин на изработка:

Подгответе гуми с различен диаметър. Намажете ги с бяла боя или изпръскайте със спрей, устойчив на климатичните условия на външната среда. След като изсъхнат ги подредете по височина отдолу нагоре като започвате от най-широките. За главата на снежния човек има два варианта – хоризонтално или вертикално поставена гума. За вертикалния вариант, преди да оцветите, трябва да залепите кръгла плоскост в отвора на гумата и от двете страни. Поставете и закрепете най-отгоре. За шапка са предложени различни идеи, като най-често е използвана оцветена в черно саксия. Шалът може да бъде истински, но друг вариант е да нарисувате и оцветите гумата под главата или пък да я увиете в плат, който да завържете. С черна боя нарисувайте очи, усмивка и копчета, а с оранжева – нос.

Както забелязвате има много идеи, но сме сигурни че и вие ще откриете нови такива, докато създавате своя снежен човек за градината.