Това е една прекрасна идея как от кутии за яйца човек може сам да си направи кошничка за великденски яйца с форма на петле. Реализирана и показана от една вечно търсеща красотата в простите неща учителка от Анкона, за която вече сме писали нееднократно. Тази изумителна проява на артистична креативност е доказателство за това как за създаването на красота са нужни повече вдъхновение, желание и търпение отколкото специални знания, умения или финансови ресурси.
Необходими са само празни картонени кутии от яйца, стари вестници, балон, здраво лепило или силикон, водоразтворимо лепило, бои, артистично празнично вдъхновение.

Начин на изработка:


Великденско петле-кошничка от кутии за яйца
Както във всеки съзидателен процес, подготовката е от ключово значение. Тук не става въпрос за сложна техническа подготовка, а за осмисляне на всеки детайл и етап от процеса. Ако крайната картина е вече нарисувана в главата ви, ръцете сами ще я създадат. Подготвят се детайлите – пера, човка, гребен, крака чрез изрязване и прегъване. Тялото/кошничкта се прави чрез облепяне на балон с напоени във водоразтворимо лепило ленти от вестници – техника описана в статията за направа на лампа. Когато сте готови, съединявате елементите на артистичната творба и оцветявате, и декорирате. Вашата уникална кошничка с форма на петле за Великденски яйца е готова!

Великденско петле-кошничка от кутии за яйца
Автор на идеята: Rosi Jo