Три са основните принципи когато декорирате вашия дом.

1. Функционалност

Много внимателно аранжирайте мебелите в пространството. Съобразете положението на врати, прозорци и камина, ако имате. Мебелите трябва да бъдат разположени, така че да отговарят на функциите, за които са планирани.

Осветлението е много важен елемент. Разпределете осветление на няколко места. Да бъде удобно за четене, да не пречи на телевизора, да създава атмосфера или допълнителни цветове.

2. Настроение

Настроението и атмосферата в една стая се създава от вашия избор на цветове, стила на обзавеждане, тъкани и аксесоари. Тъй като има толкова много варианти, най-лесния начин е да започнете от нещо, което да ви вдъхнови да аранжирате. Декоративна възглавница, любимият шал, картина са добър начин да започнете. Изберете, това от което да започнете и решавайте мъдро, за да бъдете сигурни, че ще ви кара да се чувствате добре, когато го погледнете. Това е основа за избор на тема, цветове, модели и тъкани.

3. Индивидуалност

Това е вашият шанс да сложите своя личен печат на една добре планирана стая.

Ето някои стратегии:

Аксесоарите: картини, вази, възглавници и килими, всички те са съставни части на един велик план. Като цяло, те трябва да подкрепят вашата тема.

Понякога един детайл може да бъде достатъчен, за да покаже и вашия стил. Изберете дали да е възглавницата на дивана в ярък цвят, който да присъства само там и да послужи за акцент. Или любима картина, която не е закачена, а просто облегната на стената или поставена върху шкаф. Внасяне на естествени материали – дърво, камък, бамбук. Нека не забравяме тапетите, които могат да създадат определена атмосфера и да подчертаят вашата индивидуалност.

Акцент в тъканите, може би ръчно изработен килим или шал, разпилени възглавници по пода, антични предмети за украса или нестандартно осветително тяло.

Независимо какво ще изберете просто следвайте тези три основни правила и несъмнено ще превърнете дома с в удобно, уютно и красиво място с подчертана индивидуалност.