Стикери за стена Стикери за стена

„Намерих се в акварела“ – това са думи на варненската художничка Елица Карабашлиева, макар авторката на акварелни платна да е известна и със своите творения върху стъкло.

Картините характеризират търсенията на художника в областта на акварела. Те пленяват от пръв поглед с изящната елегантност на устремените коне до уюта на ръчно плетените покривчици в натюрмортите. Произведенията на Елица докосват неподвластни на времето пластове от човешката душа, разкривайки красотата и хармоничността на творчеството й – личния художествен свят, сякаш самодостатъчен, въздушен и непреодолим като полет на детска душа.

Всяко нейно произведение е неповторимо. Картините й внасят цвят и красота в домовете на много хора, променят дори светлината в стаята! Оптимистични по съдържание, изпълнени в свежи тонове, платната на Елица карат човек да се усмихва, а помещенията сякаш стават по-уютни. „Работя с качествени материали и с много вложена обич. Силно се надявам моите неща да донесат удоволствие, да огреят домовете ви“ – коментира творчеството си художничката.

Елица Карабашлиева е родена на 29 март 1967 г. в гр. Варна. 2012 г е особено успешна за авторката. Печели първо място в международен конкурс, организиран от Artscanyon, arts gallery, Los Angeles, USA, участва в много други конкурси, където също не остава незабелязана. Нейни картини се намират в частни колекции в Норвегия, Англия, Германия.

Можете да разгледате и блога на Елица: Elinorglassware and watercolor
За връзка с автора: elica.tomova@abv.bg