Стикери за стена Стикери за стена

Представяме ви интересен и оригинален метод за декорация на великденски яйца, наподобяващ изкуството ебру – рисунка върху вода.

С тази техника се украсяват единствено и само празни черупки от яйца, получени чрез отстраняване (издухване) на жълтъка и белтъка през пробити в яйцето дупчици. Не използвайте върху сварени за консумация яйца!

Напълнете чаша за еднократна употреба догоре с вода. Капнете внимателно различни и подходящо комбиниращи се цветове лак за нокти. Ще видите как лакът ще се задържи на повърхността на водата, образувайки интересни форми. Вие можете да помогнете с клечка за зъби и с леки движения да размесите. Внимавайте да не разбърквате твърде много, за да не загубите свежестта на цветовете. Вземете с пръсти празната черупка от яйце, потопете в чашата и извадете. Лакът ще остане върху повърхността на черупката в красиви, преливащи се цветове.  Поставете на предварително подготвено място, за да изсъхнат. За целта можете да използвате дървени шишчета за скара, които да прекарате през един от отворите на черупката, а след това да забодете другата част на шишчето в кората за яйца. Почистете пръстите с лакочистител и се насладете на получените резултати. Така ще имате оригинална великденска декорация, а освен това е и подходящ начин за използване на стария лак за нокти.

Атрактивна украса на великденски яйца