Има десетки начини за собственоръчна изработка на декоративни коледни дръвчета – по различни методи и с различни материали. Тук ще ви покажем един интересен и сравнително лесен, но за сметка на това авангарден и атрактивен начин. Основата си тази техника се крепи върху вече описаният от Art Senses метод за изработка на обемни фигури от канап и водоразтворимо лепило. Разликата в случая е, че се използва конусна форма, а нишките трябва да се накиснат в лепилото – колкото по рядка е “оплетката”, толкова по висока трябва да е концентрацията. Ако височината на вашият конус надвишава 35-40 см, желателно е успоредно с канапените или други избрани от вас влакна да се увие и телена спирала. Тя ще придаде здравина на артистичната творба. Когато “елхичката” изсъхне, отстранете конусът и декорирайте с вкус. Лакирайте за блясък и твърдост при нужда.
В случай, че работата с лепило не ви допада, цялото коледно дръвче може да бъде изработено от декоративна тел, която се продава в магазините за хоби материали или от хартиен шнур за аранжиране на цветя и опаковане на подаръци.
Ако желаете, в основата на това авангардно коледно дръвче, може да бъде поставена лампа, която ще го освети отвътре, създавайки загадъчна красота.