Стикери за стена Стикери за стена

Като се започне от величествените планини и знаменити фиорди и се стигне до модерните, но живописни градове на Норвегия, спокойно може да се каже, че това е една от най-красивите държави в света.

Берген (Bergen) се намира в Югозападна Норвегия, разположен е на брега на Норвежко море. Градът е заобиколен от група планини известни под името “ Седемте планини“. Разполага с вътрешно пристанище – най-голямото в страната.

Мнозина са хората, които са се влюбили от пръв поглед в Берген. Вторият град по големина в Норвегия, съблазнява със своите дървени къщи, боядисани в нежни пастелни цветове, виещите се калдаръмени улички, историческата част на града, величествените гори и планини, в които има превъзходни условия за катерене, каране на ски или просто за разходка, море, където да плаваш с лодка или да ловуваш риба -всичко, с което всеки жител на Берген е отраснал. Но да погледнем красотата на града и през зимата – истинска приказка, наподобяваща картина. Тя е вдъхновение и за прочутите сладкарски шедьоври: