За тази бисквитена къщичка ще са ви необходими повече вдъхновение и желание, отколкото специални кулинарни умения или редки продукти.

Продукти: бисквити, вафлени кори (бихте могли да разлепите слоевете на най-обикновени вафли), крем за слепване (всичко от плътен бял течен шоколад или маслен крем до захарен фондан), кокосови стърготини,  цветни бонбони, различни захарни декорации, курабийки с форма на човечета и др.

За основа на вашата творба, можете да използвате вафлена кора, готов или домашно приготвен сладкарски блат, който да покриете с бял крем.

Започвате със изграждането на двете страни на къщичката, които ще дадат наклон на покрива. Трябва да бъдат с еднаква височина, а триъгълниците да са с идентични ъгли. С помощта на кремът за слепване образувате основата по показания на снимките начин. Добавяте покривът, а с помощта на парченца крем, айсинг и вафлени кори оформяте керемидите и снежните декорации. Поставяте върху основата и украсявате с различни сладки изкушения, посипвате с кокосови стърготини или сметана и сте готови с вашата бисквитена коледна къщичка.28Shares