Тук ще ви представим още една идея за приготвяне на вкусна коледна украса.  За целта ще е необходимо да използвате наученото в часовете по геометрия. От метална формичка за сладки с форма на елха изработвате три шаблона за взаимно свързване, както е показано на снимките. Задължително е да ги свържете като хартиени шаблони, за да откриете евентуалните си грешки. Разточвате тесто за курабийки или меденки и изрязвате формите от шаблона. Важно е тестото да не се надува при печене. Пренасяте изрязаните форми в тавата за печене и обработвате термично в зависимост от тестото. След изваждане от фурната може да украсите с кокосови стърготини.

Необходими продукти за тесто за меденки:

4 яйца
350-400гр. захар
250-300 мл. олио
4 с.л. мед
2 пкетчета канела
100-150гр. какао (слага се само за цвят и много хора предпочитат без него)
1 /3 ч.л. хлебна сода
Няколко капки оцет
750-800гр. брашно (малко повече ако не се използва какао)

Забележка: В зависимост от големината на яйцата  и вида мед варират и другите съставки. Яйцата трябва да са със стайна температура, т.е. да са били поне 1час извън хладилника.

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват добре, а след това се слага захарта и отново се разбива добре – малко преди побеляване. Добавят се олиото, меда и канелата. Содата се покрива с малко оцет, за да шупне. Разбърква се и се изсипва при останалите съставки. Брашното и какаото се прибавят постепенно, при постоянно разбъркване, до получаване на умерено твърдо тесто. Оставя се да почине, след което се оформя и се пече на предварително загрята от 180 до 200ºС за не повече от8-10мин. Трябва да изстине, за да се украсява.

Готовите изпечени елементи е задължително да отговарят на шаблоните и съответно да бъдат свързани по същия начин.
Декорирайте по желание.