Стикери за стена Стикери за стена

Направи си сам градинско езерце!

Прекрасен и относително лесен начин да си създадете воден кът в градината! Всичко, от което се нуждаете са стара гума от камион, трактор или друг тип техника. Ако не държите на кръглата форма на вашето градинско езерце, може да използвате всяка ненужна рамка – стар шкаф, легло, гардероб и т.н., на които трябва да отстраните вратите и/или всички стърчащи метални части.

  1. Изкопавате, в избраното от вас място за декоративното езерце, дупка с размерите и формата на гумата или другата рамка, която сте избрали. Дълбочината трябва да е с около десетина сантиметра по-малка от широчината на гумата или рамката.
  2. Утъпква се дъното на изкопаното пространство за да няма остри режещи ръбове на камъчета или стърчащи предмети. Може да се посипе с пясък за основа.
  3. Поставя се избраната гума / рамка като горният ръб трябва да е над нивото на околната почва. Ако използвате гума е добре да изрежете със зеге бордът между вътрешният и външният диаметър на гумата, за да увеличите повърхността на бъдещото езерце.
  4. Така полученото заградено пространство се покрива с дебел полиетилен, като се уверявате, че найлоновото покритие приляга свободно в дълбочина. Може да се използва цветен полиетилен или ако е прозрачен, под него да се положи цветна текстилна основа. Препоръчително е двупластово покритие.
  5. Външният край на найлона се вкопава от външната страна на получената форма, а ако е необходимо, излишната част се изрязва.
  6. Върху полиетиленовото дъно на езерцето се посипват камъчета или пясък, които е добре да бъдат предварително измити от фини частици на течаща вода.
  7. Така оформеното езерце се напълва с вода и се оставя 24 часа, за да се уверите, че няма пробиви и течове.
  8. Страничният ръб се покрива с по-големи камъни, плочи, глинени парчета или друг вид декорация по избор.
  9. Вашето градинско езерце е готово и трябва да решите как да го аранжирате!