Стикери за стена Стикери за стена

В няколко предишни статии ви показахме как се прави декупаж на празни черупки от яйца, а тук ще ви представим, как да направите декупаж на великденски яйца за консумация.
Необходими материали: сварени яйца (може и да не са напълно охладени), 1 сурово яйце, салфетки с красиви мотиви, мека четка, капачки от бутилки, ножица, малка гъба, водни или темперни боички, обикновена салфетка.


Декупаж на яйца за Великден

Първо подгответе вашето безвредно лепило, което се състои от леко разбит белтък със захар. Отделете пяната и използвайте утайката на дъното за залепване. Изберете салфетки с красиви пролетни мотиви или други изображения по избор. Съветът ни тук е да ги изрязвате на възможно по-малки детайли, за да се избегне намачкване на салфетката при нанасяне на лепилото. Можете да използвате всякакви яйца за тази техника, като ви препоръчваме да са по-светли или с бели черупки, за да бъдат ясни формите и цветовете. Ако нямате възможност да закупите бели яйца, можете да създадете бяла основа с разредена темперна или водна боя. Нанасяте с помощта на гъба и леки потупващи движения. Поставете да изсъхнат на капачки от бутилки. Вземете желания мотив и отстранете излишните слоеве на салфетката, така че да остане само най-горният с печатът на изображението. Поставете върху яйцето като придържате с една ръка, а с другата нанесете белтък с мека четка от центъра към краищата. Изгладете внимателно с пръсти и почистете белтъка около мотива. Украсете едната страна на всички яйца и поставете върху капачките да изсъхнат добре. Когато са напълно сухи залепете и от другата страна, така ще можете да ги поставите спокойно върху вече сухата им част. В случай, че се е намачкала салфетката при декорация, изгладете с помощта на лъжица като внимавате със силата на натиска. Ако желаете, можете да оцветите на места с водни бои или да подсилите някой от цветовете на елементите. Накрая нанесете още един слой белтък за блясък.

Можете да разгледате още: Украса на великденски яйца с коприна, Боядисване на великденски яйца с маслени пастели, Украса на великденски яйца с брокат, Декупаж на великденски яйца, Естествени оцветители за яйца, Украса на великденски яйца с мозайка от черупки.

Не забравяйте да споделите с нас вашите резултати и идеи за великденска украса. Можете да изпращате снимки на info@art-senses.com или на страницата ни във Фейсбук.