Какво може да се измайстори от изгоряла и непотребна осветителна крушка? Естествено, може да се оцвети и нарисува, за да бъде използвана с декоративна цел в нестандартно дизайнерско решение или просто да бъде изхвърлена заедно с другите стъклени отпадъци. Възможно е обаче, да бъде претворена в изключително фина и приказно красива стъклена вазичка, която да открие своето място в интериора или градината.

Вземете изгоряла крушка и внимателно, с помощта на отвертка, клещи-резачи или друг инструмент отстранете керамичната основа, заедно с металният полюс. За по сигурно, тъй като все пак стъклото е крехко, може да използвате предпазни ръкавици. Ако е необходимо да се разшири гърлото на новата декоративна ваза, трябва да се изреже и част от металната основа.
През полученият отвор премахнете нажежаемата жичка, която е нормално да бъде прекъсната, ако крушката е изгоряла. Извадете и останалите елементи от вътрешността на стъкления балон. Около гърлото или основата на балона навийте телена конструкция, както е показано на снимките, която ще поддържа вазичката в изправено положение. Заедно с металната част, оцветете или облепете с тъкан. Можете да я закачите на корда или конец и да бъде висяща – изборът е според индивидуалното дизайнерско решение.
В така получената крехка вазичка налейте вода и поставете цвете. Или напълнете с малко пръст, добавете семена и наблюдавайте в домашна обстановка чудото на растежа в цялата му красота.