Всички ние имаме в дома си остарели кухненски уреди и мебели, които въпреки възрастта си, все още с достойнство изпълняват работата си по предназначение и поради тази причина не желаем да се разделим с тях.

Това е идея как да освежите стария хладилник без да притежавате специални художествения умения, а само малко търпение и желание.

Техниката декупаж съвсем не е толкова сложна, колкото изглежда на пръв поглед.  Дори е забавна и много приятна, ако успеете да се отървете от страха, че опитвате нещо ново и за първи път. Трябва да бъдете смели и експериментатори – нали все пак е стара вещ, която се опитвате просто да освежите.

Ако желаете, можете да нанесете слой боя за основа, преди да започнете. Като начало изберете мотивите (изображенията), които ще откриете в специализираните магазини или сайтове за художествени материали. Хартията може да бъде специална за декупаж или салфетка с красиви рисунки, а в случай, че не харесате подходящо изображение имате избор с услугата за печат върху декупажна хартия. В книжарниците ще намерите и всички допълнителни материали за тази техника, но можете да използвате и обикновено лепило С200, а за финала – безцветен лак, нанесен на няколко слоя. Използвайте уроците за декупаж върху мебели и се опитайте да придадете нов, по-красив и артистичен вид на стария хладилник, за да внесете свежест и очарование във вашата кухня.Идеи за декорация на кухня със Стикери пана за стена и мебели.