В тази статия ще ви представим как лесно можете да украсите камъни в техника декупаж и да ги превърнете в красива декорация за дома. Идеята е подобна на описаните вече тук:

Декупаж със салфетка

Декупаж на великденски яйца

Ето как се прави:Декупаж на камъни

Необходими материали: няколко гладки и заоблени камъка, салфетки с красиви изображения по избор, бяла акрилна боя, лепило С200, безцветен лак, четка, съд с вода, съд за лепило.

Оцветете камъните с бяла акрилна боя и оставете напълно да изсъхнат. Разтворете лепило С200 с вода с гъстота на айран. Поставете един от камъните в центъра на избраното изображение от салфетката и увийте. Притиснете с ръка и изрежете излишъка от салфетката. Отстранете излишните пластове салфетка, така че да остане само горния с печата на изображението. Поставете камъка върху някакъв предмет (капачка от бутилка, друго), не директно на работната маса. Покрийте го с изрязания мотив от салфетката и наместете по желан начин. Нанасяйте разтвор с лепило от центъра към краищата и отдолу, до където е възможно да  достигнете с четката. Прокарайте внимателно с пръсти, за да загладите или отстраните излишен въздух. Оставете добре да изсъхне и след това обърнете камъка. Нанесете лепило и на задната част върху салфетката. Оставете отново да изсъхне и накрая лакирайте. Ако ще послужи за украса на интериор, можете да използвате лак на водна основа, който съхне бързо. Ако ще бъде за украса в градината, използвайте безцветен лак за дърво и нанесете на няколко слоя, като между всеки слой трябва да се изчака около 12 часа.

Декупаж на камъни

Декупаж на камъни

Декупаж на камъни