Стикери за стена Стикери за стена

С настоящите идеи за интериорни решения за дневна със спалня и дизайн, който ги съчетава в едно помещение, ще се опитаме да погледнем от друг ъгъл към предизвикателствата на малките жилища. Тук няма да разглеждаме възможностите на трансформиращите се, мултифункционални мебели, а на напълно самостоятелни зони. На първо място трябва да отбележим, че практическата предопределеност на двете помещения е коренно различна, но имат и няколко допирателни. Основната е почивка и отмора. Ако дневната е мястото, където се отпускаме за домашна наслада, то спалнята е следващото ниво – там цялото ни тяло и разум се отдават на времето за презареждане. Същевременно обаче, докато дневната е пространство на светлината и звука, спалнята, когато се ползва с основното си преднаначение, е обител на мрака и тишината. Ето защо показаните идеи могат да имат някои конфликтни зони в тази посока.

Тъй като, както вече споменахме, предназначението на двете територии е различно, те следва да се обособят. Подобно зониране може да се направи с декоративна стена, преградна мебел, плътни завеси, плъзгащи се параванни врати, стъклени прегради и т.н. Всяка идея е добре дошла, а ползващите помещението следва да определят степента на независимост на зоните.

В повечето случаи дизайнерската концепция е единна и стилово съчетава двете, но в подобни ситуации винаги може да се търси и контраст, и противопоставяне. Ето и няколко примерни идеи за интериорни решения комбиниращи дневна и спалня:
Идеи за декорация на интериора със Стикери пана за стена и мебели.