Наличието на голяма маса за барбекю в градината предполага възможности за страхотни партита с вкусно приготвена на момента храна. Подобно решение е изключително удачно за компании съставени от хора с различни вкусове и предпочитания за храната. Това е задача, чието решение може да бъде закупено готово от JAG Grills – https://www.jaggrill.com/, но съществува и възможността за хора с достатъчно опит и познания да бъде изработено собственоръчно.
Разбира се има много детайли, които следва да бъдат добре обмислени, но в същността си идеята се базира на голяма осмоъгълно барбекю с възможност за прикрепване на дървени плотове. По този начин ще се даде възможност на осем души да приготвят по осем различни начини грил-скарата, а компанията може да бъде много, много по-голяма.


Обширната площ предполага наличието на редица възможности, но и множество детайли съобразени с нея. Естествено, основния корпус е изработен от метал като на всяка от осемте страни има възможност за закрепване на странични дървени плотове, които превръщат голямото барбекю в грил-маса. В средата има оформен по-малък осмоъгълник, като разстоянието от външната метална страна на горивната площ до него определя персоналната грил-скара за всеки от осемте седящи около масата. Върху този малък осмоъгълник има изградена по-висока метална отделяема конструкция, която служи, при отстраняване, за зареждане на барбекюто, а след монтаж като допълнителна площ са печене при по-ниска температура. Всичките осем грил-скари са подвижни и позволяват достъп до въглените, а на всяка втора или общо на четири от страните са монтирани вратички за почистване и отстраняване на пепелта.