Стикери за стена Стикери за стена

Какво по-хубаво от това да съчетаеш романтиката на градинските вечери и приятели около огнището, с успокояващите движения на люлката. Представената идея е един начин тази приказна комбинация да се сбъдне. Естествено, необходими са средства, време, знания и умения, но ви уверяваме, че резултата си заслужава. Тази беседка може да се изгради и на публично място като съответните усилия за създаването ѝ да се поделят от бъдещите ползватели, а след като бъде издигната, да се превърне в място за срещи и сближаване.
Градинска беседка с люлка и огнище

Първо, както винаги сме казвали, е планирането – изберете мястото, размера и материалите, създайте скици/чертежи. Обмислете всички детайли и потърсете експертна помощ. Инженер-конструктор ще ви бъде от неоценима полза в този етап от работата. Начертайте конструкцията, преценявайки размер и здравина на елементите, типове сглобки и начини на свързване, отстояния, натоварване. Когато имате пълна яснота относно последователността и принципа на стъпките за осъществяване на плана, пристъпете към действие.
Маркирайте центъра и очертайте радиуса на беседката. Отбележете симетрично шестте опорни точки, изкопайте основите и закрепете носещите греди. Дали ще бъдат циментирани, фиксирани чрез метални пръти, постаменти или друг начин е въпрос на терен и експертно решение. Уверете се, че са с една височина, перфектно нивелирани по хоризонтал и вертикал. Укрепете стабилно, а ако използвате разтвор го оставете да стегне. Започнете да свързвате чрез напречните греди, като след всяка връзка, проверявайте за отклонения от отвесната позиция на колоните. Когато и шестте връзки са завършени, направете втори, стабилизиращ пръстен. Той няма носещи функции, тъй че може да е изпълнен от значително по-тънки дъски по посочения начин. Насипете или положете избрана негорима настилка в радиуса и малко извън него, а в отбелязания център изградете огнище по описания вече начин. Закачете люлките като оставите в една от страните на шестоъгълника свободно място за достъп. Добре е захващането към напречните греди да е с карабинери, позволяващи лесен демонтаж. Така ще можете да избирате типа люлка или висящо кресло за закрепване или прибиране, в зависимост от условията и сезона. Ако решите да поставите само една част от местата за седене, ги разпределете симетрично, като избягвате натоварване единствено в едната половина на конструкцията. Насладете се на великолепни мигове с приятели в люлките край огнището.

Градинска беседка с люлка и огнище