Показаните тук идеи за градинска беседка със завеси акцентират върху един полезен допълнителен аксесоар към дизайна на градинското кътче за отмора. Независимо от формата, размера, използваните за изграждане материали или общата функционалност на беседката, наличието на ефирни или по-плътни завеси може много да повиши комфорта и уютните преживявания под навеса.

Когато използвате това градинско пространство през пролетните и есенни дни, плътната текстилна материя ще ви предпази от нежелани течения и повеи на ветровете. Ако вашата конструкция включва и барбекю е възможно част от пушека и ароматите да бъдат поети от плата, но едно изпиране ще е достатъчно, а това е нищожна цена за избягване на неочаквани настинки.

Ефирните воали пък могат да бъдат много полезни за предпазване от досадни насекоми и всякакви летящи твари през топлите месеци, когато никое друго решение не е достатъчно ефективно. Възможността с едно движение да бъде отворено пространството е също толкова лесно колкото и обратното.

Не на последно място, следва да се отбележи и интимната романтика на закритата от воал площ, както и общата визуална красота на беседката. Изработката на няколко различни като цветове и материи модела, пък може с малко средства да придаде различен облик на градинския кът. И ако в един момент решите, че от вашите завеси вече няма нужда, то свалянето и прибирането им е детска игра.4Shares