Стикери за стена Стикери за стена

Да се направят градинска маса и пейки от камъни е задача, която е сравнително лесна за изпълнение, но е безспорно тежка – в буквалния смисъл. Създадените по този начин мебели наистина си тежат на мястото и отговарят изцяло на определението „масивни“. Идеята може да бъде осъществена чрез няколко подхода, но независимо от избрания път, ако решите да се захваните с реализирането ѝ, трябва изключително добре да обмислите всички детайли, защото крайният резултат ще бъде непреместваем. А иначе всичко, от което се нуждаете са голям обем речни камъни (за предпочитане), стабилен плот за масата, подходящи седалки за пейките, стоманена арматурна мрежа, инструменти, декорации.

Начин на изработка:

По принцип, подобна конструкция може да се направи и чрез използването на спойващи смеси, като цимент и други подобни, но в такъв случай, този градински кът ще бъде вечен. Ако се изълни обаче във варианта с арматурни решетки, освен по-лесното и бързо изграждане, в последващ етап ще може да се демонтира по обратния на изграждането ред.
На първо място ви е нужен добър план, точни сметки и опит. Това е конструкция, която е подложена на напрежение, затова трябва да се сметнат добре размерите и съответните обеми, сеченията на арматурата, допълнителното укрепване. Задължително използвайте експертна помощ! Останалото е лесно – изграждат се укрепените правоъгълни, квадратни или цилиндрични кошове от арматура, поставят се на предварително определени позиции и се запълват с речните камъни. Подготвят се плота за масата и седалките за пейките. Каменните постаменти се измиват много добре, за да се отстрани прахът и мръсотията от тях и се монтират плотовете. Декорациите и аранжировките зависят от вашето въображение.

По идея и материали на: Better Homes & Gardens