Стикери за стена Стикери за стена

Макар и вече да сме засягали темата за направа на градински цветарници от бетонни блокчета. то тук отново ще визираме този бърз и лесен метод за създаване на подходяща основа за засаждане на цветя. И докато в статията за оформяне на Градински легла от блокчета, акцентът беше основно върху изграждането и обособяването на цели зони, в тези редове наблягаме основно на възможността за индивидуална употреба на блокчета като самостоятелна саксия или композиционно завършен цветен кът.
Много често при строежа на различни по предназначение конструкции се използват бетонни блокчета и почти винаги след финала на строителните дейности остават единични бройки, за които не винаги се намира приложение. Настоящата идея позволява един по-различен подход при употребата на тези строителни елементи, чиито отвори са подходящи или като пространство за поставяне на саксии или пък като място за полагане на почва. Възможните варианти за аранжиране са стотици и всеки един решил да реализира тази идея ще внесе индивидуалност и личен почерк както във формата и размера на цветарника, така и при избора на растения, но това е поредното доказателство, че артистичната човешка природа не може да бъде поставена под общ знаменател.

Най-лесните завършващи щрихи в изпълнението на тази идея е оцветяването или боядисването на блокчетата, но съществуват и далеч по сложни, времеемки, но и очарователни декорации, които да превърнат парчето бетон в своеобразна артистична творба. На тези подходи ще се спрем в следващата статия.