Декорациите в градината са причина за множество креативни идеи и решения. В зависимост от цялостната коцепция, в аранжирането на двора могат да участват най-различни естествени материали или готови изделия. Единственото условие е те да са издържливи на открито атмосферно влияние и да се вписват в общия дизайн.

Както вече сме отбелязвали в предложенията за “Мебели от буре или бъчва” и за “Интериорни и градински столове от бъчви”, дървесината от тези съдове е много издържлива, а вида им се запазва през годините и дори се облагородява. Ето защо ако искате да си направите мини-езерце в двора, настоящата идея може да ви е от полза.
Градинско езерце от буре

За изграждането на подобна градинска декорация ви е необходимо разполовено буре и доза креативност. Тъй като самия дървен съд обикновено губи своята компактност при разрязване, при решение да го напълните с вода, е по-добре вътрешната страна да бъде покрита с изолационно фолио. Друг подход е в бурето да се постави цял съд, който да бъде водосъдържател, а дъските да са само декоративна коруба. Най-впечатляващ е варианта, при който се свързват няколко различни съда в система от езерца. С помощта на преливници и помпа може да се осигури постоянна циркулация на водата. Изборът на подходящи растителни видове и дори рибки ще превърне подобна група от скачени съдове в самостоятелна екосистема. За това обаче е необходимо специфично знание при изборът на всички компоненти, за което ви съветваме да се обърнете към специалист. Комбинацията на водни растения с такива засадени в почва е също добра комбинация при организирането на градинска аранжировка с разполовени бурета. Всяка една креативна идея е приложима, стига да има желание, търпение, подготовка и добро изпълнение.