Стикери за стена Стикери за стена

С настоящите идеи и съвети за компактна малка кухня ще представим още една гледна точка към темата, която сме засягали неколкократно. Ако разгледаме основните функционални характеристики на тази зона като място за приготвяне на храна, ще осъзнаем, че имаме нужда от няколко основни модула – площ за съхранение, място за измиване, място за предварителна подготовка (белене, рязане и т.н.) и място за термична обработка или същинско готвене. Именно последното определя дадено помещение като кухня или там където е печката – там е кухнята. Ето защо, планирането на кухненската зона е добре да започне именно от там. Обмислянето на аспирацията, която следва да е неразривна част от готвенето на закрито, е ключов момент. Колкото по-малко е помещението, толкова по-лесно ще се опушва и задимява. Ето защо, инвестицията в добра смукателна вентилация ще спести бъдещи неудобства. Изборът на готварска печка следва да е съобразен с площите; по-малки размери – повече остатъчно пространство. В наистина миниатюрните помещения се прибягва до плотове с два котлона и спестяване на фурната, но както вече отбелязахме, кухнята се дефинира от уреда за готвене, така че ако искате място за кулинарни изяви е по-добре да спестите от друго.

Мивката, поради малките размери, обикновено се разполага близо до печката, но е силно препоръчително да има поне една разделителна зона между двете. Плотът за работа заема цялата останала площ, а ако тя е наистина малко, то може да се направи постоянен или сгъваем барплот, който да служи като спомагателна работна повърхност. Ако малката кухня е част от друго помещение в дома, подобен плот ще служи и за зониране и съхранение на посуда и продукти.

Хладилникът е другия незаменим кухненски уред, но ако пространството не позволява, той може и да е разположен другаде. Ако домакинството пък е малко, хладилникът би могъл да е компактен модел без минусова камера. Всяка останала част от заобикалящото пространство следва да се интегрира с мисъл за основната цел – готвенето. Функционални уреди, липса на излишна посуда и прибори ще осигурят оптимизация на процесите.Идеи за декорация на интериора със Стикери пана за стена и мебели.