Стикери за стена Стикери за стена

Твърде често пространството в нашите жилища ни налага вземането на решения като разполагането на гардероб в дневната. С настоящите идеи и съвети за дизайн бихме желали да представим няколко гледни точки в подобна интериорна ситуация. Разбира се, повечето хора предпочитат да имат достатъчно място за съхранение на дрехи и дори самостоятелни помещения, но фактите на ограничените размери не винаги го позволяват. Ето защо, в много случаи се оказва, че всекидневната е стаята в дома, където може да се оформи подобен функционален кът и тогава възникват въпросите и проблемите. Може би на първо място е обема – нужните размери далеч надвишават пропорците на останалите мебели и това е причина повечето дизайнери да се опитат да го „скрият“ или „интегрират“ в помещението. Този въпрос обаче е свързан и с всички останали касаещи гардероба – фунционални, технически и естетически.

Когато е съставна модулна единица от обща мебелна група, този шкаф обикновенно се проектира така, че да изглежда като част или части от композицията. Разделя се на отделни декоративни елементи, за да се маскира площта, използват се огледала и блестящи повърхности, за да се увеличи отнетия от него обем и т.н.

Изграждането на самостоятелна ниша е свързано със същите предизвикателства, но за разлика от готовите шкафове, в този случай се използва пълната височина на помещението. Дизайнът отново е насочен към интегриране с общата стилистика и сливане с цялостната интериорна концепция.

Ето и няколко примера за различни дизайни:Идеи за декорация на интериора със Стикери пана за стена и мебели.