Няколко уникални идеи за мебели от палети.

Сътворете си приятно и уютно кътче! Не ви трябват специални познания нито скъпи материали, за да създадете удобно и красиво място в дома, с мебели направени от палети. Това е не само креативна идея, но и достъпна възможност да аранжирате прекрасен градински кът с авторски мебели, създадени лично от вас.

Палетите са с правоъгълни или квадратни форми и прецизното им разрязване позволява да бъдат оформени редица детайли за вашите дизайнерски идеи. Малко боя и лак, цветни възглавнички, дамаска или дори най-обикновен плат и дунапрен са достатъчни, за да изработите пейка, канапе или дори удобен диван. Понякога е необходимо палетите да бъдат допълнително обработени, но лесно и бързо може да получите облегалка или подлакътник, малка табуретка, а също и рафтове за любимите ви вещи. Нарисувайте повърхността  на палет, лакирайте, а после поставете стъклен плот, монтирайте четири колелца и вече имате нестандартна масичка за кафе с вашето артистично послание под стъклото. Използвайте ярки цветове и създайте свежо настроение на терасата, балкона или верандата.

Възможностите са неограничени – единственото, от което се нуждаете са малко средства, време и много въображение.

Ето няколко примера за това:Стандартът ISO-6780 определя палети в 6 размера. Така наречените европалети, разпространени в Европа, имат размери 80 × 120 × 14 см.