Светлината от свещите създава неповторима интимна и романтична обстановка. Когато решите да създавате романтично настроение или просто да осветите с по-мека и приглушена светлина, непременно трябва да разполагате с красиво аранжирани свещници и фенери. Предлагаме ви няколко оригинални идеи за декориране със свещи. Нестандартни и артистични фенери от бутилки с изрязана долна част или стари красиви кутии от чай. Буркани украсени с дантела, която пропуска светлината на малки интересни форми. Свещници от миди и рапани за морско настроение. Можете сами да направите красиви свещници от метални чаши и кутии като внимателно с пирон и чукче започвате да пробивате на точки и постепенно оформяте различни фигури.

Как да направим фенери от бутилки?


Друга идея е да направите страхотни фенери от бутилки с отстранено дъно. Внимание! Моля, не използвайте старите методи с вода и налягане чрез удар. Опасно е, можете сериозно да се нараните. Изрежете със стъкларско ножче дъното или ако нямате просто се разходете до най-близкото стъкларско ателие. Там ще го отрежат прецизно и точно, ще почистят и заоблят изрязаната част. Ако все пак държите сами да се справите, ето един напълно ефективен метод в домашни условия. Да не се прилага от деца!

Взимате избраната бутилка и намотавате с прежда (канап, въже) долната част около 5-6 пъти. Изкарвате преждата през горната част на бутилката и потапяте в ацетон. Поставяте преждата отново в най-ниската част на бутилката и запалвате. Ацетонът трябва да изгори напълно. След това веднага потапяте в студена вода и дъното само се отстранява без всякакви усилия. Ето как се прави това:

Няколко идеи за красиви свещници и фенери: