Стикери за стена Стикери за стена

Настоящата идея за стенна декорация с дървесина е артистична провокация, защото са необходими много последователност, търпение и идейна завършеност, за да се постигне окончателен резултат. Самата концепция е описвана вече в статията „Подова настилка от дървесни шайби“, като в случая изработката е почти идентична, но се работи върху стена, което е малко по-сложно. В подовия вариант гравитацията помага, докато тук е пречка.
Подредбата върху водоравна повърхност позволява лесно разместване на елементите за постигане на желаната композиция, а при вертикална равнина трябва да има доста ясен план относно крайния резултат, тъи като е наложително закрепването на всеки един детайл в момента. Ето защо, предварителната визия за цялостната декорация е желателна.


Подготовката за работа започва с плана, който е хубаво да включва колко е възможно повече детайли. На следвашо място трябва да се осигурят нужните материали, които в случая са голям брой дървесни шайби, монтажен силикон или лепило, лак. Добре е да се предвидят повече дървени елементи, а изборът на това дали да се лакират преди или след монтаж е въпрос на лична преценка. Изработката може да бъде като пано, геометрична фигура или цялостно покритие, а формата, големината, цветовите нюанси и другите специфични подробности са предмет на индивидуалния артистичен подход.
Възможностите за изпълнение могат да бъдат ограничени единствено от личното въображение.