Стикери за стена Стикери за стена

Важното при тази рецепта е технологията, а не съставът. Това е изключително атрактивна и красива, в буквалния смисъл на думата, храна, която ще внесе свежест и неповторимост на всяка трапеза. За да приготвите това ястие използвайте черупки от яйца. Те придават необичайната и характерна форма. В същото време, тези желатинови топки са много вкусни и могат да бъдат както сладки, така и солени. Можете да сътворите плънка от каквото искате – използвайте месо, риба, гъби, микс от зеленчуци или плодове, билки . Изненадайте гостите си с това необичайно предложение, което съчетава кулинарен и артистичен подход.

Състав на конкретната рецепта (количествата зависят от големината на яйцата):

Черупки от яйца – 10 броя
Телешки бульон – 2 чаши
Желатин – 20 грама
Варен морков и/или грах, или червена чушка(свежа или печена) – 150-200гр.
Консерва царевица – 1 консерва
Шунка – 250-300 гр.
Магданоз или копър

Подготовка на формата:

Вземете пресни яйца и пробийте отвори откъм тъпата им страна – около 1-2 см в диаметър. Излейте жълтъкът и белтъкът – те не се използват за това ястие. Нужни са само черупките за формоване. Измийте ги старателно и ги изсушете.
Накиснете желатинът – задръжте десетина минути докато се надуе, загрейте, но не го варете. Когато желатинът се разтопи, го смесете с бульона, а след това прецедете. Подгответе предвидените за рецептата моркови/чушки, нарежете ги на кубчета. На същите парчета нарежете и шунката. Отцедете царевицата.
Във всяка черупка, сложете първо магданоз или копър, а след това слоеве от другите съставки. Напълнете с бульон и поставете на хладно място.
Когато ястието е напълно втвърдено, премахнете черупките.
Вече имате красиво предястие под формата на яйца. Можете да поднесете с различен пълнеж и декорации по избор.