Kentang minangka salah sawijining hadiah kuliner kanggo jagad modern sing ditampa saka pedunung Andes kuno. Ing tanah kelairan, perennial iki diwakili puluhan jinis bentuk, jinis, warna lan rasa sing bakal gumun karo asing. Dheweke digawa dening Spanyol menyang Eropa. Akeh lemah, hadiah alami sing ditemokake karo karbohidrat lan uga ngemot protein, mineral (utamane kalium) lan vitamin, kalebu vitamin C. Saiki, kentang wis ngrebut jagad iki, lan anané ing saben pawon iku kudu. Dheweke cepet lan gampang disiapake. Dheweke pancen enak dimasak uga dibakar utawa digoreng. Nanging, ide saiki kanggo kentang sing diisi. Ing kene kita mung bakal nggambarake sawetara perwujudan sing mungkin, nanging watesan kombinasi rasa mung bisa disetel dening imajinasi. Kanthi daging, susu, endhog, vegetarian utawa kombo, "epal lemah" (Prancis - "pomme de terre"; basa Ibrani - תפוח) ה) minangka tantangan kuliner sing prasaja lan angel.
Produk sing dibutuhake yaiku kentang, keju, sosis, endhog, parsley, zaitun, butter, sayuran lan aditif liyane sing enak.

Cara nyiyapake:


Diiseni kentang

Sampeyan wisuh banget lan adus utawa adus kentang, kanthi ati-ati aja nganti panas. Gumantung saka jinis, ukuran lan ide sampeyan, sampeyan bisa nemtokake apa sing bakal ditindakake sabanjure. Kanggo kentang sing luwih gedhe, dipotong setengah lan ngukir saben setengah. Rasa lan pelumas kanthi butter ilang utawa lenga zaitun. Selehake kemasan kasebut lan panggang ing oven sing moderat. Sampeyan bisa nggunakake inti kothong minangka sofa backing nalika ngladeni, utawa dicampur karo sawetara barang sing diisi lan panggang utawa digoreng dhewe. Yen sampeyan duwe kentang sing luwih cilik nanging pengin endhog diisi, sampeyan bisa misahake kuning endhog. Protein dicampur karo bagian sing berongga lan produk tambahan, rempah-rempah lan bakso kentang dimasak, lan yolk dibakar kanthi bagean utama.

Diiseni kentang

Cara liya yaiku mung kanggo nutupi tutup. Yen sampeyan ngukir, sampeyan bakal entuk soket kentang sing bisa digabung karo kombinasi sing beda. Kanthi cara iki, sampeyan bisa ngladeni sawetara panganan kanthi rempah-rempah kanthi sekaligus. Yen sampeyan pengin nggunakake daging utawa sayuran sing mbutuhake perawatan luwih dawa, luwih becik disiapake luwih dhisik. Gagasan iki minangka pilihan sing cocog kanggo nggunakake produk cilik sing ora cocog kanggo katrampilan diri.

Diiseni kentang