Стикери за стена Стикери за стена

Има много начини да се приготвят тестени изделия с форма на звезда, но тук ще ви предложим една изключително лесна идея за вкусно предястие от тесто и колбас. Акцентът ще е върху формата, а не съдържанието, тъй като тези красиви хапки могат да бъдат направени от различни по състав теста и множество меки колбаси (в конкретния случай са приготвени от най-обикновено содено тесто и салам „Камчия”).Разстилате лист тесто и с помощта на чаша или друга форма с диаметър малко по-голям от този на колбасът изрязвате кръгове. Върху кръг от тесто поставяте резен колбас, който покривате с нов тестен кръг. Чрез притискане слепвате краищата не тестените кръгове, така че да „затворят” помежду си колбаса.

Разрязвате всяки кръг на осем равни части, но не съвсем до центъра. Усуквате разрязаните краища на 180 градуса – в една посока или по двойки в противоположни. Подреждате в тава и, ако предпочитате, намазвате с разбито яйце.

Печете за 15-20 минути на около 180-200 градуса. Сервирате се със свежи зеленчуци или различни сосове.

Рецепта за тесто:

2 ч. ч. брашно
4-5 с. л. кисело мляко
1 яйце
1/2 ч. л. сода за хляб
щипка сол
3 с. лъжици олио

Изсипвате брашното в тава и вътре счупвате яйцето. В чаша с киселото мляко добавяте содата и бъркате минута, след което изсипвате при яйцето. Върху брашното поръсвате сол и накрая добавяте олиото при останалите продукти. Разбърквате и замесвате като добавяте брашно, колкото поеме, до образуването на гъсто тесто.