Стикери за стена Стикери за стена

В следващите редове ще ви представим една интересна идея за купички от тесто, в които да се сервира храна.
Има редица начини за комбинация на тестени изделия с различни плънки, но този е интересен, защото веднъж приготвени, тези хлебни деликатеси могат да послужат за сервиране на салати, супи, основни или предястия. Ароматът им зависи от използваното тесто (колкото по-малко се раздува при печене, толкова по добре), което може да бъде закупено готово или замесено по вкус и според избора на подправки. Необходими са ви няколко огнеупорни съда със съобразен обем, както и растителна мазнина.

Начин на приготвяне:
След като имате тестото, добавете избраните от вас подправки – чесън, копър, мащерка, риган, девесил, магданоз, чили или всякакви други по ваш личен избор. Размесете и разделете на топки с подходяща големина, а от тях разстелете кръгове с дебелина от около сантиметър. Подредете огнеупорните съдове с дъната нагоре и внимателно омазнете цялата им повърхност – трябва да се убедите, че контактната зона е покрита с мазнина, в противен случай разделянето на готовите тестени купички ще бъде трудно. Поставете отгоре разточеното тесто – с подръпване и притискане покрийте площта, ако е необходимо подрежете краищата. Уверете се, че в горната част, т.е. бъдещото дъно са плоски и равни. Печете до златисто-кафяво. Изчакайте да изстинат. Внимавайте, защото акумулираната в подложните съдове топлина се запазва дълго време.
Разделете купичките от съдовете за печене и поднесете с избраното ястие. Много подходящи са за боб, задушени зеленчуци или меса.

Купички от тесто