Стикери за стена Стикери за стена

Приготвянето на десерти в много случаи е сложно занимание, изискващо специфични знания и умения. Голяма част от наглед лесни за приготвяне десерти имат нужда от много опит в кухнята, за да бъдат направени. Не винаги обаче може да се твърди обратното. Тази идея е доказателство как една изключително красива и много трудна на пръв поглед торта, може да бъде приготвена и от любители. Естествено, основните кулинарни познания са задължителни, но дори и без познаване на детайлите на сладкарското изкуство, можете да се справите с предизвикателството описано в следващата рецепта.

Необходими продукти (за два блата по около 2см дебелина и 20-ина см в диаметър):240 гр. безсолно краве масло;
200 гр. пудра захар;
100 мл. прясно мляко;
3 яйца;
250 гр. брашно;
15-16 гр. бакпулвер;
1п. ванилия;
1-2 с.л. какао;
оранжев оцветител.
За крем:
Готов пудинг на прах
или
Шоколадово-сметанов крем от: сметана – 400 мл, течен шоколад – 400 гр., масло – 150 гр., пудра захар – 6 с.л., какао – 2 с.л. Подготовка: Изстудете сметаната. Разбийте я за няколко минути и добавете течния шоколад (на стайна темп.), като внимавате да не се пресече сметаната. Разбивайте, докато се получи гладък ганаш. Прибавете мекото масло, пудрата захар, какаото. Поставете в хладилник.


Леопардова торта

Начин на приготвяне:
Разбийте маслото със захарта. Когато сместа е достатъчно мека и еднородна, започнете да добавяте яйцата едно по едно, бъркайки. След всяко яйце добавяйте по 1 с.л. брашно. После сложете останалото брашно, бакпулвера и ванилията, а млякото изсипете накрая. Разделете получената смес на четири равни части. Не забравяйте, че посочените по-горе обеми са за два блата по 20 на 2см. Към едната част от сместа добавете какаото, към другата оранжевия цвят, а другите оставете бели. Подгответе формата за печене като омазните и набрашните или поставите омаслена хартия за печене. Разстелете половината от едната бяла смес на дъното и с помощта на лъжица загладете, стремейки се да постигнете равна основа. Кафявата, оранжевата и другата бяла част поставете в торбички и внимателно шприцовайте по-посочения на снимките и в това видео начин. Добавете останалата бяла смес в шприц-формата и заравнете блата.
Сложете в предварително загрята фурна и печете на 170 ° С до пълна готовност ( около 45 минути ).
В зависимост от диаметъра на тавичката може да подготвите и 3-ти блат. Оставете да изстинат напълно, напръскайте със захарна или лимонова вода, слепете и покрийте блатовете с помощта на готовия шоколадов крем или със шоколадово-сметанов (според оригиналната рецепта). Можете да използвате и домашно приготвен млечно-маслен с какао.
Най-деликатната част е украсата на повърхността с помощта на тънко шприцовани окръжности тъмен шоколад (от гореописания крем с допълнително шоколад и/или какао), запълнени със светъл (млечно-маслен или сметанов) крем, но дори и да пропуснете тази част от артистичния завършек на тортата, то пак ще имате една много вкусна и интересна сладка изненада.

Леопардова торта