Стикери за стена Стикери за стена

Съществуват редица начини за оформяне на пица и ние сме ви предлагали част от тях – във форма за кекс, редена на пластове или класическа с оригинално оформление.
Тук обаче ще ви представим една артистична идея за пица на хапки. По този начин ще решите проблема с разрязването, а и в една тава ще може да печете едновременно няколко пици с различна плънка. Тази рецепта е вкусна с почти всяко тесто, а най-лесно се изпълнява с многолистно. Подходящо е и всяко друго –  закупено готово, приготвено по ваша рецепта или замесено от следните продукти:

4 ч. ч. пшенично брашно,
1-2 с. л. захар,
3-4 с. л. зехтин или олио,
1 яйце,
20-25 гр. мая или 1 п.суха,
1/2 ч. л. сол,
1 ч. ч. прясно мляко или вода.


Пица на хапки

Начин на приготвяне:

Разстелете подготвеното тесто в правоъгълна форма. Можете да разточите едновременно няколко по-малки или един по-голям блат. Аранжирайте с продукти по вкус – няма ограничения по отношение на съставките. Когато пицата е подготвена я навийте на руло и разрежете на хапки по посочения начин. Ако сте избрали вариант за овкусяване само със сирена, направете по-стегнато руло или изрежете кръгли подложни капачета от тестото с диаметър равен на този на всяка хапка, за да предотвратите разтичане на плънката. Подредете върху хартия за печене в тава. Когато приключите с реденето, поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете до златисто, след което извадете и поръсете отново с кашкавал, моцарела или други сирена и запечете отново за няколко минути. Поднесете със сос по избор и в зависимост от състава на вашите хапки пица.