Направи си сам дървена масичка от щайги –  артистична и нестандартна идея за дома.

Изработването на мебели от дървени щайги или касетки е относително лесно, защото както и при работата с палети, се използват готови, обработени конструкции, които само се подреждат в желаната от вас форма. За да направите интериорна или градинска масичка за кафе, са ви необходими четири еднакви дървени щайги. Желателно е да използвате по-стабилни,  изградени от летви с дебелина от минимум 5мм. Подреждате ги във формата на квадрат с отворите навън, както е показано на снимките, а всяка една захващате за съседната с монтажно лепило или винтове. Така полученият квадрат закрепвате към равна основа – плоскост или фазер. Друг вариант е да използвате дървена рамка със същите размери, към която да бъдат монтирани колелца. Боядисайте или само лакирайте и вече имате чудесна масичка за кафе.

Ако основата на масата е от плоскост, то в получения отвор може да поставите висока саксия или ваза за декорация. Друга интересна идея е да изрежете парче дървесина с размерите на отвора, което да монтирате вътре, на десетина сантиметра под нивото на горната част. Оформилото се пространство декорирайте с цветни камъчета, сухи цветя и листа, монети или коркови тапи. По желание можете да покриете масичката със стъкло.

Поставянето на стъклен плот е препоръчително, ако дебелината на дървесината, от която са изработени щайгите, не дава достатъчно стабилност  и те се деформират при по-силен натиск. Страничните отвори можете да използвате за съхранение на всякакви вещи – от книги и списания до вашето любимо ръкоделие. Така, вашата нова масичка за кафе, ще крие по една приятна изненада от всяка своя страна.