Стикери за стена Стикери за стена

Вече сте изработили табуретка или две от стари гуми и въже, но ви трябва и масичка към комплекта. Тук ще ви помогнем с идея как сами да си я направите. Изработването на масичка от конопено въже е сравнително лесно и може да бъде направено с подръчни материали.

  1. Първо трябва да решите каква е необходимата за вас височина на масата. В зависимост от това избирате и каква да бъде основата. В конкретния случай са използвани два ненужни пластмасови коша, но ако искате да е по-ниска може да се използват ненужни баки от боя или подобни съдове.
  2. Ако са два съда ги свързвате заедно чрез дъната като използвате силикон или друго фиксиращо лепило. В конкретния случай, поради относително ниско общо тегло на основата, което би направило бъдещата маса нестабилна, се добавя торбичка с пясък в горния кош.
  3. Изрязва се основа за плот от дебел фазер или ненужна мебелна плоскост.
  4. Фиксирате плота към подготвената основа с винтове, монтажно лепило или силикон.
  5. Взимате конопено въже и започвате да го навивате спираловидно върху фазерната плоскост, като го фиксирате с топъл силикон. Друг вариант е да закрепите началото на въжето, т.е. центърът на спиралата, с такер или винтче, а върху фазерната плоскост, преди да започнете да навивате конопеното въже, да нанесете предварително бавносъхнещо лепило.
  6. По същият начин увивате основата (кракът) на вашата масичка. Последните две операции могат да бъдат извършени и преди свързването на основата и плотът.
  7. Когато сте готови с навиването и фиксирането на въжето, можете да покриете цяла повърхност с лак, а плотът да покриете с изрязано в същия размер стъкло.

Вашата нова масичка е готова!