Wallидни налепници Wallидни налепници
Велигденски рецепти

  Велигденски рецепти. Козунаци. Рецепти за празници. Велигденски оброк.

  Германецот Хефекранц или Хефезофф

  Hefekranz или Hefezopf (Писмо. Може да венее или плочка од.)

  Домашна украинска велигденска торта „Велигден“

  Украинскиот обред на велигденски леб се нарекува Велигден (Велигден, украински Велигден).

  Домашна сладолед со чоколадо и кора од портокал

  Според традицијата, Велигден треба да го вклучи плетењето

  Ерменски Чорег (сувок)

  Чаур (суеце) е ерменска коза што се вклучува во Велигден

  Чешка и словачка велигденска пита Мазанец

  Торта со чизми во Чешка и Словачка традиционално се подготвуваат

  Традиционален еврејски сладок леб Хала

  Хала (х) (хебрејски - חלה) е исклучително вообичаен леб од коза

  Американски сладок леб од цимет и суво грозје

  Иако во Европа и Азија биле вклучени во Козунац

  Фински голтка „Пула“

  Пула, Нису или други имиња (Пула, Нису, Ветебрид, Кардемумабулар,

  Традиционален португалски Фолар да Паскоа

  Лебот е врската помеѓу човекот и земјата и јајцето -

  Руска велигденска торта „Кулич“

  Како и во скоро сите христијански заедници, се вклучува и сладок ритуал

  Козонац - романски кашу со ореви, суво грозје и какао

  Традиционалните бугарски и романски Козунаки се исти

  Хрватска тепачка

  Хрватскиот живот може да се подготви со неколку методи и

  Грчки Tzуреки

  Цуререки (τσουρέκι) е грчки сладок обред направен на Велигден.

  Велигденски корпи за тесто

  Плетените корпи за тесто се атрактивни и убави начини за тоа

  Panettone - Panettone

  Повеќето од вас веројатно го познаваат добро, а барем

  Лизгачки лизгачки цвеќиња

  Постојат десетици и можеби стотици рецепти што треба да се подготват


   Translate »