Една лесна и забавна идея как да си направим органайзър–моливник от ролки кухненска хартия. В изработването на тази интересна идея, с радост биха се включили и най-малките.
Необходими са ви: празни ролки от кухненска хартия; топъл силикон; 2 салфетки на морска тематика; картон от кутия; различни камъчета, рапани и други морски съкровища; зеленина, която имитира водорасли; фигурки рибки (може и изрязани от хартия), лепило C200, мека четка, водни боички.
Органайзър „Морско дъно” от ролки кухненска хартия
Измерете и изрежете от ролките четири цилиндъра с различна височина с помощта на макетен нож. Нарежете едната салфетка в подходящи размери за всеки цилиндър, така че да се виждат добре морските мотиви. Обвийте всеки цилиндър с предназначената за него салфетка. Разредете в съд C200 с вода и нанесете лепило по цялата повърхност на салфетката и от вътрешната страна на цилиндрите. Оставете да изсъхнат добре. Подгответе основа като изрежете произволна форма от картонена кутия. Обвийте с втората салфетка и покрийте добре с лепило. След като е напълно суха подредете цилиндрите и след това ги залепете към основата с по-обилно количество горещ силикон. Предварително можете да очертаете основата на цилиндрите и там да нанесете силикона, след което с лек натиск да ги поставите отгоре. Сега предстои забавната част – украсяване с различни предмети, които да имитират морско дъно. Използвайте топъл силикон за залепяне. Можете да подсилите цветовете на салфетката като използвате водни боички. Включете и най-малките, които да потърсят всякакви подходящи фигурки или да изрежат рибки и други морски животни от хартия. След като сте приключили с украсата, лакирайте с лак на водна основа.

Моливник „Морско дъно” от ролки кухненска хартия

При този втори вариант, ролките в горната част са леко скосени и се обвиват небрежно в бяла салфетка, която умишлено е намачкана при покриването й с C200. След това цилиндрите са оцветени в цветове, имитиращи морско дъно. Украсата е по сходен начин.