Направи си бар за бира от непотребно старо буре и създай красива и функционална мебел. Многократно сме представяли различни идеи за повторна употреба на ненужните бурета, но „преквалифицирането“ им от съдове за вино в такива за бира е забавна трансформация с минимална промяна в предназначението им на носители на слабоалкохолна наслада. Тук ще представим два основни подхода при подобна работа – в единия корпусът на бурето се явява хранилище за кега и апарата за бира, т.е. се изгражда система за наливна, а в другия е просто ледохранилище с плот за чаши с кехлибарена свежест.

Разбира се, дори и да изглеждат на пръв поглед елементарни за изпълнение, идеите имат своята специфика при изработка, затова съветваме ентусиастите да обмислят всички детайли преди евентуално захващане с реализацията. Помощ от специалист в работа с дърво и метал, също би бил неоценим бонус в творческия процес.

Начин на изработка:

В първия случай е необходимо да имате апарат и кран за бира. В част от ограждащите дъги на бурето трябва да бъде изрязан отвор, а изрязаните части да бъдат свързани, за да оформят вратичка или капак, точно както в идеята за Мивка от буре. През получения отвор по-късно ще бъдат монтирани апаратът/охладителят, кегът, бутилката с въглероден двуокис и редуцир-вентила. В зависимост от общия обем на бурето и размера на системата, разпределението и изпълнението на детайлите може значително да варира. Отделно в единия капак на бурето се изрязва отвор за монтаж на колона с кран, а ако системата позволява може и два. Останалото е свързване на елементите и наслада от наливната бира.

Във втория случай, бурето е просто помощна маса с ледосъдържател за охлаждане на питиетата. Вариантите за изработка са много, като основаното се състои отново в изрязване на ограждащите дъги, но този път със значително по-широки отвори. Във вътрешността се монтира съд за лед. Може да бъде монтитан и допълнителен бар-плот около бурето. Остава само да се сложи ледът, бутилките и да се нарежат мезетата.

0Shares