Различните градински растения имат различни нужди от грижи. Независимо дали става въпрос за храсти, цветя или зеленчуци, всяко едно има своите специфични изисквания към почвен състав, напояване, светлина и т.н. Когато искаме повече растения, но имаме ограничена площ, тази идея може да бъде спасение. От гледна точка на аранжирането на пространството в двора, настоящото предложение пък предоставя неограничени възможности за комбинация на материали и форми. Основната цел е изграждането на отделено от околния терен легло, в което да бъде оформена самостоятелна градинка чрез насипването на избрана почва и засаждането на определени растения. Тук ще ви предложим няколко варианта, но независимо от метода на изработка, в началото при всички е планирането. Доброто планиране ще ви позволи да спестите време и средства. Ето защо преди да започнете работа по същество разчертайте схема на двора с разположението и формата на рамките и обмислете детайлите.
Направи си градинка в градината

Единия от начините позволява лесен последващ демонтаж и се състои в изграждането на дървени рамки от дъски. Независимо дали ще използвате нови или вече употребявани, първо трябва да подготвитe материалите, след което да пристъпите към изпълнение на плана. При този тип градинки, основната конструкция може да бъде изработена навсякъде, а после пренесена на избраното място. Ако имате къртици или други подземни вредители, монтирайте предпазна мрежа на дъното. При положение, че искате да затворите градината може да поставите и държачи за предвидената рамка. Напълнете с подходяща почва и засейте.

Направи си градинка в градината

Друг вариант за създаването на такъв тип градинка е чрез изграждането на постоянни преградни стени от тухли или редени камъни. Това решение, за разлика от предходното е трайно прикрепено към терена и поради тази причина изпълнението му е свързано с редица ландшафтни и конструктивни детайли, които трябва да бъдат обмислени. Ето защо, ако изберете подобен вариант, на всяка цена използвайте експертна помощ за сътворяването му.

Направи си градинка в градината

Независимо кой начин ще предпочетете, направата на градинка в градината ще промени изцяло облика и функционалността на вашия двор.