Петуниите са символ на лятото и преходната цветна красота. Произхождащи от Южна Америка и разпространени особено в Бразилия, тези красиви едногодишни цветя са от семейството на доматите, тютюна и картофите. Те са едни от предпочитаните цветни градински акценти, но изискват редовно поливане. Ето защо настоящата идея за мулчиране във вертикала, може да създаде една изумително красива и относително лесна за изграждане и поддържане цветна колона.
За изработката на тази конструкция ще са ви необходими две саксии с разлика в диаметъра от поне 10 см., здрава оградна/градинска тел,  черен полиетилен, свързващи елементи, инструменти.

Начин на изработка:Направи си градинска кула от петунии

Завийте мрежата цилиндрично около по-малката саксия и укрепете. Изрежете излишната част. Покрийте вътрешността на формата с черен полиетилен (найлон за ягоди) и фиксирайте стабилно цялата височина. Поставете заедно с малката саксия в голямата и насипете почва – както вътре, така и между мрежата и стената на голямата саксия. Внимавайте колоната от мрежа с полиетилен да е вертикална. Напълнете я догоре с почва, след което направете хоризонтални разрези с макетен нож, а в процепите засейте петуниите. Поливайте отгоре, но имайте предвид, че полиетиленовия пласт задържа влагата в съда.

Детайлно описание на идеята може да откриете в това видео: