Представяме ви лесна и красива идея за оригинален подарък – винтидж кутия за съхранение на бижута. Идеята е много лесна и е изпълнена с подръчни средства. Декорирана е в техника декупаж с апликации от салфетки.

Направи си красива кутия за бижута

Направи си красива кутия за бижута

Ще са ви необходими:

Ролки от използвано тиксо с еднакъв диаметър. Ако не разполагате с такива, можете сами да си подготвите като нарежете картон на ленти и ги навиете на кръг, за да получите ролки. Залепете с по една капка горещ силикон или друго лепило в двата края на всяка лента, за да не се деформира кръглата форма. Внимавайте и двете ролки да бъдат с напълно еднакъв диаметър – например 8 см. Широчината на лентите е по желание, в зависимост колко висока желаете да бъде вашата кутия – например долната част може да бъде 5 см висока, а капачето 3 см. Размерите са примерни.

Ще ви трябват още: лист бял картон – мин. дължина 50 см, две обикновени салфетки, апликации за декупаж – от салфетки или декупажна хартия, лeпило C200, бяла акрилна боя, лак на водна основа, широка плоска четка, ножица.

Очертайте с едната ролка два кръга върху белия картон и изрежете. Единият е за дъното, а другият за капачето. Залепете ги върху всяка ролка. Изрежете лента от картона, която трябва да навиете също на ролка и тя бъде по-висока от долната част на кутията с 1 см. Например, ако височината на долната част на кутията сте избрали да бъде 5 см, то ще ви е необходима лента с размери 50 см дължина и 6 см височина. Навийте и поставете във вътрешната страна на кутията. Закрепете с няколко капки лепило. Върху тази ролка ще се поставя капачето. Увийте двете части по отделно с обикновена салфетка бяла или цветна по избор. Нанесете по цялата повърхност предварително разредено лепило C200 като с четката заглаждате салфетката, за да прилепне плътно. Изчакайте да изсъхне напълно. Проверете дали капачето се захлупва свободно. Нанесете бяла акрилна боя по външната и вътрешната повърхност. Ако сте използвали цветна салфетка, на места боята може да прозира за ефект. Отново изчакайте да изсъхне напълно. Проверете отново дали капачето се захлупва безпроблемно. Украсете с изрязаните елементи, ако са от салфетка отстранете долните пластове и оставете само горния слой от салфетката с печата на изображението. Поставете елемента върху кутията и нанесете отгоре внимателно разреденото лепило C200 с четката. Украсете и капачето като допълнително можете да залепите с топъл силикон различни предмети за украса – мъниста, метални декорации, панделки, други. Вашата красива кутия за бижута е готова. Сега можете да си направите комплект със свещ, украсена по подобен начин.