Всички обичаме комфорта на леглото и да се отпуснем безгрижно, когато имаме възможност за подобна почивка. Това е интимно място за мързеливи занимания и релакс, а не само за сън. Ето защо, в подобни моменти на безвремие искаме всичко, от което се нуждаем да е на една ръка разстояние. Независимо дали ще е интересна книга или списание, бутилка с вода, млякото на нашето слънчице или любима играчка, дистанционното или телефона, нещата, за които се сещаме в леглото, са повече отколкото можем да съберем върху нощното шкафче. Показаната идея за страничен органайзър с джобове за легло може да бъде от неоценима полза в подобни ситуации. Освен това, ако се изработи в техника пачуърк (patchwork), ще внесе колорит и артистичност в стаята.


Органайзър с джобове за легло
Винаги сме твърдели, че доброто планиране е гаранция за успех, затова преди евентуално да се захванете за работа помислете за всички детайли. В зависимост от това за чие легло се прави, се определят и броя, и размерите на джобовете. Нуждите на децата са различни от нашите, а и всеки зрял човек има различни любими занимания. Изберете материалите и планирайте изработката. Може да се изработи по няколко начина в зависимост от вида закрепване. Единият вариант е да направите джобчета в двата края на дълго парче плат, което да преминава под матрака и джобовете да падат свободно от двете страни на леглото. Друг вариант е да не се използва плат за цялата широчина под матрака, а двата органайзъра да се съединяват с ленти или въженца. Трети вариант е джобовете да се прикрепят към едната страна на леглото за вътрешната част на рамката или под матрака.

Изберете подходящия вариант за вас както и практичен дизайн, цветове, декорации. Направете го да бъде удобен и да събира повече от необходимите ви вещи. Една хитрост: можете да използвате част от стара чанта или раница които представляват готов органайзър, който само ще трябва да закрепите по един от посочените начини.

Когато имате яснота относно детайлите, съберете материалите и направете вашия артистичен органайзър за легло. Не се колебайте да включите и останалите членове на дома в това начинание. Нека всички нови идеи да са добре дошли.
Органайзър с джобове за легло