Ако обичате огнищата, но не бихте приели в дома си свързаните с тях неудобства, тази идея как всеки може да си направи сам декоративна камина може да ви бъде от полза. Тук ще разгледаме два основни конструктивни варианта, като възможните детайли за завършване и декорация са десетки. Огромното предимство на тези камини е, че тъй като само създават илюзията за истинско горене, но не се изграждат с тази цел, при оформлението им няма граници за използваните материали, а и съответно няма нужда от коминно тяло и могат да се монтират навсякъде. За разлика от истинската камина, която предполага значителна подготовка, труд и средства за изграждане, декоративния вариант се създава бързо и лесно, като лесно може да бъде премахнат или премоделиран в друга интериорна идея.

Начин на изграждане:

Направи си сам декоративна камина1

Първият вариант, на който ще се спрем е чрез използването на готова конструкция. В посочения случай, това е стар и ненужен шкаф с огледало, чиято форма се използва. Важното е да имате идеята относно окончателната визия, а изработката е въпрос на малко усилия, тъй като при този вариант завършената форма следва да се доизгради с помощта на плоскости, декоративни елементи и въображение. Външната облицовка е избрана да имитира тухлена изработка, поставената осветителна лента да създава впечатлението за огън, а запазването на огледалото мултиплицира този ефект.

При втория подход има нужда от малко повече опит и средства, тъй като конструкцията се изгражда от нулата. Гипсокартонът е удачен вариант, но изработката, също така, може да е от дърво, плоскости или друг материал. При този метод, е желателно да отделите малко повече време за планиране, защото с една изработка можете да съчетаете декорация и функционалност, както в показания случай.

Направи си сам декоративна камина2

Естествено, възможно е да имате и съвсем различна представа за това как трябва да изглежда вашата декоративна камина и затова ще ви покажем няколко възможни идеи:

ffrpl13 ffrpl11 ffrpl10 ffrpl8
ffrpl9 ffrpl12 ffrpl7 ffrpl6
ffrpl3 ffrpl4 ffrpl2 ffrpl1