Стикери за стена Стикери за стена

Можем ли да си направим градинска маса за пикник, след като с повишаването на температурите се увеличава и времето прекарано на открито, а с това и желанието за повече часове сред природата? Естествено, одеялото е верен спътник в подобни моменти, но ако избраното за отмора място е собственият ни двор, то дървените мебели са по удачен избор. Можем да ги закупим готови, но далеч по-забавно е да си ги направим сами. По принцип, тези майсторски занимания са за напреднали, за това ако смятате да се захванете с реализацията на описаната тук идея, ви съветваме да прецените силите си и да поискате помощ, при необходимост. Изпълнението би следвало да е лесно, а конструкцията, макар и проста, съчетава градинската маса и пейките в едно.

Както във всеки подобен случай, и тук трябва да се отбележи, че доброто планиране е половината от работата. То ще спести време, излишни усилия, нерви и разходи. Ето защо, дори и най-дребния детайл трябва да бъде обмислен преди началото на работата по същество. Тук няма да маркираме конкретни размери, макар че по-долу са посочени такива от практическо изпълнение. Широчината, височината и дължината на градинската маса и пейки трябва да се определят от всеки индивидуално и в зависимост от това кой ще я ползва. Могат да се предвидят и изработят хладилни отвори като описаните ТУК. Препоръчително е обаче носещите (конструктивните) греди да са дебели поне 3.5см, а дъските за плота и седалките 1.5-2см. Също така е добре широчината на масата да е поне малко по-голяма от тази на двете пейки взети заедно.


Градинска маса за пикник

Необходими материали:

А – Носещи греди за краката на бъдещата градинска мебел – 2бр.
В – Фиксиращи и носещи греди за масата и пейките – 2 бр.
С – Свързващи дъски за плота и седалките – в зависимост от общите размери
D – Дъски за плота и седалките – 11-15 бр. ( в зависимост от широчината им)
Е – Укрепващи конструкцията греди
Свързващи крепежни елементи – винтове и болтове; инструменти

Начин на изработка:

Подредете предварително изрязаните според плана елементи и маркирайте местата за свързване. Основните носещи детайли е добре да се свързват чрез болтове с гайки, което предполага разпробиването на отвори. Сглобете краката за масата и съответно носещите греди за седалките. Съединете двете част чрез дъските за седалките. За този етап от работата ще е добре да имате помощник. Свържете дъските за плота и го монтирайте върху носещата конструкция. Застопорете укрепващите греди и ако има нужда подсигурете допълнително. Проверете здравината, след което импрегнирайте и лакирайте за открита експлоатация. Изчакайте да изсъхне и поканете всички около трапезата.

Градинска маса за пикник