Стикери за стена Стикери за стена

Да си направиш сам елементите за коледната украса е част от магията и очарованието на тези светли празници. Естествено, всеки може да закупи готови, но ако искате да имате уникални, неповторими и същевременно красиви, артистични и изработени лично от вас, тази идея със силикон е подходящ вариант. Тук ще ви представим две техники – с лак за нокти и брокат. И двете се основават на създаването на желана фигура с помощта на топъл силикон. Разликата е в принципа на изграждане, като и в двата случая са ви необходими, освен пистолет със силикон и шаблон, също и парче стъкло, върху което се работи.

Начин на изработка:

Направи си сам коледна украса от силикон

Вариант 1:

В този случай, първо се създава желаната фигура, а после се оцветява. Нужно е да разпечатате на принтер или да нарисувате шаблона, който ще ви ръководи. Поставяте го под стъклото, а отгоре внимателно и прецизно го очертавате с топъл силикон. Сложността на рисунката зависи единствено и само от вашите умения, опит и търпение. След като фигурата изстине, я отлепяте с помощта на шпакла, след което я оцветявате с брокатен лак за нокти. Когато лакът изсъхне, ще разполагате с първата си лично направена коледна декорация от силикон, а общия им брой, форми и цветове е във ваши ръце.

Вариант 2:

Направи си сам коледна украса от силикон

При изработката с брокат е необходима бързина и сръчност. Подходът е идентичен, но за разлика от първия вариант, тук се работи на етапи, тъй като е необходимо брокатът да се посипва върху силиконовите линии преди те да са изстинали. Ето защо е нужно добре да прецените силите си и сложността на фигурите. След очертаването на всяка част, поръсвате с брокат и леко притискате, за да може той да се слепи добре с все още незасъхналия силикон, след което продължавате със следващия етап. Когато завършите цялата фигура, изтръсквате ненужния брокат и отново отлепяте с помощта на шпакла. Както и в първия случай, всичко останало зависи от вас. Накрая от тънки лентички панделка направете окачалки и залепете с капка силикон към задната страна на фигурката.

Направи си сам коледна украса от силикон