За разлика от по-големите градински конструкции изискващи време и подготовка за реализация, настоящата показва как всеки може да си направи временна портативна и лесно преместваема градинска кухня за барбекю без сложни операции и без скъпи материали. Естествено, завършващите детайли са десетки, но това пък дава възможност за творческа изява на всеки. Това изпълнение, за разлика от повечето други, позволява и леки неточности или разминавания, а от друга страна, когато не се използва с кулинарна цел, тази конструкция може да бъде употребена и като работна маса за множество други градински операции.

Начин на изработка:
Направи си временна градинска кухня за барбекю
Всичко започва с идеята и нейното обмисляне. Не допускайте грешката да започнете работа с ентусиазъм и да се окаже, че сте пропуснали детайл, който проваля част или цялото начинание. Помислете за размерите, разпределението, свързващите елементи, мивката, спирателния кран, оттичането. Тъй като този работен кухненски плот е портативен и мобилен, и захранването с вода е посредством градинския маркуч, ще се наложи да се лишите от удоволствието на горещата вода. Но пък и на кого ли чак толкова му е нужна тя през лятото в градината? Решете какъв ще е плота и съобразете общата ширина. Първо направете основната конструкция, като при липса на знания и опит е желателно да потърсите помощ. Стабилизирането на рамката ще позволи лесна работа впоследствие. В зависимост от идейното планиране, създайте и ограждащите и делящи стени и плотове. Използването на тънки летви с разминаване при поставянето, ще създаде лека и проветрива площ. Разбира се, може да се използва мрежа или друга фина материя за ограждане на основната площ под плота с цел предпазване от насекоми.  Пространството под мивката в случая е закрито и е с вратичка. Оттичането следва да е директно – посредством по-дебел маркуч или друга мека връзка, или пък да е в поставен под мивката съд, който да се излива впоследствие. Помислете и за другите детайли, включително и за това дали желаете да има и електрическа връзка и начина за изпълнението ѝ.
Макар и основния материал да е дървесина, в конкретния случай е излят тънък циментов плот с армировка, но може да направите и дървен или да поставите готов. Помислете, естествено, за нагряването от скарата, за евентуалната импрегнация, оцветяване, лакиране и други подробности.

Направи си временна градинска кухня - барбекю

Източник: Instructables

3Shares